среда, 17. фебруар 2016.

Najčešće greške koje pravimo prilikom šminkanja

Današnji post će biti praktičan. Odnosno, danas pišem o najčešćim greškama koje pravimo prilikom šminakanja. Ovo su neke greške koje nam se dogode usled želje da budemo što lepše. :) 
Ukoliko vi pravite ove greške- ništa strašno jer se svima to dešava i sada ćete saznati šta treba da ispravite a ukoliko do sada nikada niste napravili makeup gresku- samo mogu da kazem svaka cast, jer se takve greške skoro svima dešavaju. 

1. U ovom makeupu imamo cak dve greske. OBRVE I EYELINER
Sa obrvama nikada ne treba da preterujemo i da ih cratamo "svuda", vec prvo po obodu a posle ih "popunimo" senkom ako je to potrebno. 
A ajlajner nikada ne treba da iscratavmo do kraja oka i da tu stanemo, jer nam oko na taj način postaje vizuelno okruglo, i ne daje lep efekat. Nego obavezno treba da nastavimo malo, u pravcu trepavica kako bismo dobile taj mačkasti izgled. Uverite se i same.

2. Manje je više- tehnika. Odnosno, zaista treba izbegavati hiljadu boja na licu. Izgleda kao da ste izašli iz luna parka ili podsećate na loli pop. Bukvalno. 

3. CRVENI KARMIN ILI SMOKEY-EYES! NIKAKO ZAJEDNO. Koliko god teško bilo da se odlučimo za jedno, bolje je to nego kombinovati. Jer je crveni karmin zavodljiv, tajanstven i prelep na licu a smokey-eyes je takodje senzualan i ističe oči na najlepši način.prema mom mišljenju. U kombinaciji ovda dva, i jedno i drugo gube svoju čar i nemaju nikakvog smisla zajedno. Privlačite previše pažnje na celo lice, posebno ako je jos u pitanju neka glamurozna garderoba, to stvarno ume da izgleda ružno. Umesto toga, izaberite jedno, a ovo drugo smirite i stavite akcenat baš na crveni karmin ili na mačkaste oči. 


4. Previše konturisanja i slojeva. Velika se prašina digla oko takozvanog konturisanja i slojevitog nanošenja pudera. Taj trend je započela Kim Kardašian i onda su svi krenuli slepo da ga prate. Naravno, konturisanje je fenomenalna stvar ali ako znate kako, ako ne- onda je to veliki neprijatelj. Vežbanjem se postiže sve bolji efekat.


5. Nikako tamno skroz do obrva. To vam daje efekat i izgled rakuna, ili pande. Zatvara vam oči i gubi se efekat šminke. Do obrva ide skroz svetla senka, bež ili bela. Mat ili malo svetlucava. A spuštanjem ka trepavicama treba da se povećava intenzitet boje senke. Uverite se i sami. 



Nadam se da vam se ovaj post svideo. Ukoliko želite još ovakvih postova komentarišite, i naravno ako želite neki novi makeup takođe komentarišite, predložite dajte mi ideju ili me inspirišite. Do sledećeg posta pregledajte stare postove koje niste i očekujte uskoro novi. 

Inspiraciju sam dobila od jednog domaćeg bloga (samo je u pitanju odevanje a ne šminkanje). 

kontakt

mail: makeupaleksandrav@gmail.com ili aleksandravasic98@gmail.com
facebook: aleksandra make up
instagram: aleksandravasic




Нема коментара:

Постави коментар