четвртак, 13. новембар 2014.

School makeup :)

Hello,again.
Novembar je uveliko u toku,kao i škola. Pošto je novembar,barem bi trebao da bude,hladan,kišovit i vetrovit,tako i mi treba da znamo kako da prilagodimo našu šminku i da licu pružimo određenu zaštitu. To podrazumeva redovna nega lica(skidanje šminke pred spavanje,obavezno!) i dosta hidratantne kreme,nakon skidanja šminke, kao i nekih 20 minuta do pola sata pre stavljanja iste. Za starije tipove kože,postoje anti-age dnevne i noćne kreme,a za srednjoškolke i starije devojke dovoljna je samo NIVEA soft tj sve zavisi od vašeg tipa kože.
A sada,školski make up. Za školu ne treba da budete našminkane napadno i dramatično,to treba da bude primetno,ali sa stilom. Dakle,ekstra-blagi smokey eyes je dozvoljen,svetle nijanse,kreon za isticanje očiju ili ajlajner,tečni puder,ako imate vremena mat puder malo bronzera ili rumenila. i maskara.
Za ovaj look,trebaće vam NAKED 2 paleta,četkica koja se dobija u njoj,tečni puder,kreon,ajlajner,olovka za obrve,i nude boja karmina.
Step 1. Nanesite vašu omiljenu bazu za lice,i preko nje tečni puder.
Step 2. Ako koristite mat puder(u prahu) stavite ga na T zonu(čelo i nos,malo ispod nosa i po bradi)i na obraze.
Step 3. Popunite obrve,i nanestie belu senku ispod njih ja sam korstila foxy/naked 2 paleta.
Step 4. Nanesite po celom kapku ydk/naked 2 paleta. (ako nemate naked 2,može bilo koja sedefasta roze senka.
Step 5. Napravite pljosnatom četkicom polugrug crni,možete se koristiti i kreonom,pratite udubljenje očne jabučice,kao polu mesec, uzmite pufnastu četkicu,i lagano blendujte "crni polukrug".
Otrpilike ovako,samo skroz do suznog kanala,i malo slabijeg intenziteta.

Step 6. Stavite kreon i maskaru,ajlajner uz liniju trepavica,i belom olovkom za oči prodjite lagano ispod vodene linije a na vodenu liniju nanestite crni kreon.
Step 7. Sve to izblendujte dobro,povežite u celinu,stavite malo bronzera ili rumenila na jagodice(ako ne želite,ne morate).
Step 8. Stavite labelo,sačekajte desetak sekundi da upije,zatim stavite karmin. Moj je NYX-nude nijansa. Može da posluži i bebi roze,ili čak malo korektora,oivičite usta nekom olovkom i preko toga sjaj,tim potezom dobijate sličan efekat.
Evo kako je to sve meni ispalo.  Nadam se da Vam se svideo post,ako jeste slobodno komentarišite i pronađite me na mom facebook profilu Make Up My. Ćaoooos <3







Нема коментара:

Постави коментар